Un proiect de casă nouă

       Probabil că mulți dintre noi și-au dorit din totdeauna propria lor casă, însă mulți au ales totuși ideea de a locui într-un apartament . De ce ? Probabil au crezut că ridicarea unei case ar fi mult prea costisitoare.

Tocmai că a venit vremea să mă gândesc și eu  la propria locuință , și am ajuns la câteva concluzii!

Mulți dintre noi văd ideea de casă prin tone de Beton ,mult lemn și fier cât cuprinde.

Iată câteva proiecte de casă care să coste până la 10 000- 12 000 euro!

Sursa : google.ro

O primă casă pentru care eu aș opta .

Potrivit proiectului, casa costă aproximativ 6,800 de euro, însă fără montaj și transport. În plus, mai sunt câteva materiale opționale, precum vată pentru izolați și folii antivapori sau anticondens. Cu tot cu aceste costuri suplimentare, această casă de lemn ar ajunge pe la 9.000 de euro

Doar pune-ți întrebarea , Oare ce-mi trebuie mai mult? Și răspunde-ți singur . Eu unul aș spune că e perfectă .

Cu siguranță mulți dintre voi vor fi sceptici în privința acestui proiect . Oare cât va rezista ? Oare mă va ține o viață ,a mea a copiilor și așa mai departe?  Haideți să fim puțin realiști .De ce am face o casă pentru 3-4 generații? ,,Cum am construit-o eu… ‘’ cu siguranță o vor putea face și ceilalți.Te asigur că pentru tine și familia ta va fi căminul mult visat . Vei crede că nu e rezistentă și că poate lua foc imediat!  Trăim în România ,e un avantaj . De câte ori ai simțit tu un cutremur? O avalanșă ? O furtună să crezi că o să-ți ia casa pe sus? Datorită sistemelor performante de izolare termică care au apărut în ultimii ani sunt tot mai mulți cei care se îndreaptă spre proiecte de case de lemn ieftine. Mai trebuie precizat și faptul că materialul care se folosește acum în proiecte de case de lemn ieftine este tratat astfel încât să reziste la foc, apa sau atacul insectelor.

Printre avantaje, dacă sunteți interesați de proiecte de case de lemn ieftine, mai trebuie să știți că, potrivit testelor, lemnul este mult mai flexibil decât fierul, cărămida sau cimentul în cazul unui cutremur. În plus, pierderile de căldură sunt mai mici prin folosirea termoizolațiilor între straturile de lemn. Se spune că într-o casă de lemn va fi cald iarna și răcoare pe timpul verii, iar costurile de încălzire ar scădea cu aproximativ 30%.

 Cea de-a doua idee de casă ,un proiect de 12 000 euro.

Pentru persoanele care aleg  costrucţiile moderniste ,această idee de locuință este una din cele mai bune opțiuni. Este bine cunoscut faptul că există oameni creativi care pot construi minuni din cele mai neobișnuite materiale. Ideea de bază a acestei construcții sunt defapt containerele maritime, mai exact 4 după cum vedeți în imagine. Ei bine ,culmea, le puteți găsi și în România ,chiar pe bine cunoscutul site OLX.

Nu vă speriați, prețul acestor containere maritime diferă în funcție de dimensiunile acestora .Unul de genul -12,1 metri lungime, 2,4 lățime și 2,9 metri înălțime e suficient pentru a face 2 camere ,iar prețul lui este de 2000-2500 euro. Spor la negociat! Din bugetul alocat 2000 euro va trebui să-i alocați pentru a face izolarea acestora pe exterior .Containerele din această imagine au fost apoi acoperite cu panouri din lemn . La fel de bine puteți alege și izolarea acestor containere cu polistiren expandat . Tot ce mai rămâne de făcut este să alegeți ferestrele și vopseaua de interior, care va arăta așa:

Este un mediu plăcut , și îl puteți personaliza după cum doriți. Costurile de interior ,cele mai costisitoare , nu sunt incluse, dar bineînțeles toate astea se pot face pe parcurs .E bine de știut că aveți unde investii. Ideea de bază a acestor locuințe ,va implica și terenul ,un lucru important, poate cel mai vital ,este mediul în care alegeți să construiți acest cămin.

Va trebui să alegeți un loc cât mai aproape de job, sau vă puteți gândi la propriul bussiness și vă puteți alege un mediu mai retras .

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: