CÂINII : O POVESTE NEȘTIUTĂ

CÂINII : O POVESTE NEȘTIUTĂ

 

1. Cea mai surprinzătoare poveste neștiută despre câini este despre cei care nu sunt nici câini de companie , nici sălbatici. Câinele este prietenul omului de peste 33.000 de ani, dar nu-i răsplătim mereu loialitatea. Mii de câini sunt abandonați zilnic, și neștiind să trăiască altfel, stau pe lângă oameni, căutând resturi de mâncare. Cumva reușesc să trăiască și să se înmulțească, dar n-au o viață ușoară.

Khorat Thailanda

Cățelușii aceștia, născuți pe străzi în Thailanda, acum șapte săptămâni, pornesc în lume pentru prima oară. Le urmărim primii pași să vedem cum se descurcă. În lumea occidentală, 92% din câinii de companie ating vârsta adultă. Speciile sălbatice, precum câinele sălbatic african, se confruntă cu multe pericole. Dar 50% dintre puii lor ajung la maturitate. Doar 4% din câinii străzii supraviețuiesc primului an de viață. În lumea lor, pericolul pândește la fiecare colț.
De la patru până la doisprezece săptămâni de viață, câinii vagabonzi au un simț al fricii redus. Au încă multe de învățat. Acum cățelușii nu știu că șerpii sunt periculoși, așa cum demonstrează clar acest comportament rar văzut. Pentru a supraviețui singuri, câinii vagabonzi trebuie să fie rezinstenți.2. În apă, Arca își folosește abilitățile pentru care a fost creată, dar ca să devină salvamar trebuie să treacă testul final și să arate că e pregătită cu o intervenție cu elicopterul. Dacă se califică, poate să ajungă prima la fața locului și să salveze oameni la kilometri de mal.

“Va fi o zi solicitantă. E prima oară când Arca va sări din elicopter. Avem zgomotul motorului, vântul … Am mari emoții”

Gigi sare primul. Acum e rândul lui Arca. E mare și încăpățânată. Dacă îi e frică să sară, nu o va face. Dar nu e intimidată. Pentru o rasă care salvează marinari de sute de ani, e ceva firesc. Cu o săritură mare, Gigi și Arca au devenit salvamari cu acte în regul, pregătiți pentr orice urgență acvatică.

“Săritura din elicopter a fost o experiență incredibilă. Împreună putem să facem orice”

Relația noastră cu câinii e străveche, dar , așa cum ne arată Arca, îi putem învăța versiunea modernă a misiunilor vechi de secole, oricât de specifice sau de periculoase ar fi.
Sursă : Discovery Science

7 Comments

  1. Sunt situatii si situatii… Trebuie sa luam in considerare faptul ca cei care sunt tinuti in apartamente au parte de mult mai multa afectiune.

 1. Iubesc CATEII la nebunie 🙂
  Sunt atat de inocenti si dragalasi ,
  incat, ma joc cu ei ca un copilas ! 🙂
  Fotografia cu CATELUL este de nota 10 ( ZECE ) ! 🙂
  Videoclipul, minunat ! 🙂
  Sincere FELICITARI ! 🙂
  La Multi Ani de Martisor ! 🙂
  https://youtu.be/y6xPAMfhUt4
  Aliosa 🙂

 2. CRISTOS A INVIAT !Eu ii ador. De cand am venit pe lume am gasit catei in familia mea si de atunci am imbatranit alaturi de ei. Am schimbat generatii ,la serviciu am hranit cam 16 cred ca erau in curtea noastra plus ce mai erau la vecini. Acum am 2 si ma rog la Dumnezeu sa ma tina-n viata sa-i pot ingropa eu si pe acestia pentru ca mi se rupe sufletul sa-i stiu pe strazi si omorati de hingheri si oamenii rai.
  Felicitari pentru postare si postari, sunt binevenite si ne mai incalzesc inimile.

  http://i1112.photobucket.com/albums/k491/beta52/2cc963e05ab3c567fe8db4ed7191811a.gif

Leave a Reply

%d bloggers like this: